Schepenen Rik Debeaussaert en Erwin Delbeke krijgen geen plaats meer op lijst Samen in Hooglede

© jd
Redactie KW

Groep Samen heeft in Hooglede-Gits al een tipje van de sluier gelicht wat betreft de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij valt vooral op wie er géén plaatsje meer krijgt. Jozef Lokere is kandidaat om zichzelf op te volgen als burgemeester, maar voor schepenen Erwin Delbeke en Rik Debeaussart is er geen plaats meer.

Jozef Lokere, huidige burgemeester van Hooglede, blijft de nummer één. Hij wordt lijsttrekker en hoopt zichzelf op te volgen als burgemeester. Maar voor een tweetal andere koppen is er geen plaats meer. In een mededeling meldt Samen dat er ‘na zeer rijp beraad en een uitgebreide consultatieronde’ is beslist zonder een tweetal SP.A-kandidaten naar de verkiezingen te trekken. In eerste instantie gaat dat over Erwin Delbeke, die in 2010 al zelf niet weten de politiek te zullen verlaten. Delbeke nam ook al ruim 2 jaar geen deel meer aan de fractie- of beleidsvergaderingen. Delbeke was schepen van milieu en afvalbeleid, sport en recreatie, mobiliteit, verkeersveiligheid en jeugd.

“Verdere samenwerking met Rik Debeaussaert niet meer haalbaar”

Daarnaast krijgt ook Rik Debeaussaert, bekend als voorzitter van het Veld- en Wegritcomité Hooglede-Gits en schepen van openbare werken, verlichting, gebouwen, ruimtelijke ordening en huisvesting, geen plaats meer. Volgens de mededeling waren er over de samenwerking met Debeaussaert ‘heel wat opmerkingen’. Samen ziet een verdere samenwerking niet meer haalbaar. “Binnen Samen heerst een model dat gebaseerd is op overleg en constructieve en loyale samenwerking”, klinkt het nog. “Bijgevolg zullen beide heren in de toekomst niet meer fungeren op de verkiezingslijst.”

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier