Schepenen kennen hun bevoegdheid in Ichtegem

Redactie KW

Na enkele weken is de nieuwe meerderheid in Ichtegem er eindelijk uit: de bevoegdheden zijn verdeeld. Het beleidsplan zal echter niet voor april klaar zijn.

Nadat al eerder was bekend gemaakt, wordt Jan Bekaert (WIT), die als eerste schepen ook plaatsvervangend burgemeester. Hij krijgt ook financiën, personeel en ruimtelijke ordening, waaronder ook huisvesting en sociale woningbouw vallen.

Burgemeester Karl Bonny (CD&V) behoudt uiteraard het algemeen beleid, de coördinatie en de interne zaken. Voorts vallen politie, brandweer, mobiliteit en volksgezondheid onder zijn bevoegdheid. De concessie voor het openbaar domein, waaronder markten en kermissen vallen, kerkbesturen en de dossiers van Aquafin voor het gescheiden rioleringsstelsel zal hij eveneens blijven beheren.

Tweede schepen Koen Pattyn (CD&V) krijgt de burgerlijke stand onder zich en wordt bevoegd voor sport, jeugd en ontwikkelingssamenwerking. Derde schepen Celesta Muylle (WIT) krijgt mlieu en aanverwante zaken als duurzaamheid, wegbermbeheer, rationeel energiebeheer, containerpark en trage wegen n haar takenpakket. Voorts is zij verantwoordelijk voor de sector cultuur, erfgoed, archief en toerisme, onderwijs, feestelijkheden en plechtigheden. Vierde schepen Dirk Laleman (CD&V) houdt communicatie, inspraak en ICT in het oog, net als bibliotheek, seniorenbeleid en middenstand en lokale economie. Vijfde schepen Rik Dewanckele (CD&V) krijgt als landbouwer alle bevoegdheden in dat verband. Daarnaast zal hij ook de openbare werken, de nutsvoorzieningen en de begraafplaatsen onder zijn hoede nemen. Hij is tevens verantwoordelijk voor patrimonium. Naast het OCMW-voorzitterschap neemt Willy Hosten (WIT) als zesde schepen gezin, sociaal beleid en kinderopvang onder zijn vleugels.

(KV)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier