Schepen Zonnebeke: “Nog jaren tot oplossing voor Nonnenbossen”

Redactie KW

Het dossier van de Nonnenbossen kwam donderdag niet enkele ter sprake op de provincieraad, maar ook in de Zonnebeekse gemeenteraad.

Het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) vindt het Nonnebossenbos en vijverbos erg waardevol. Gevolg daarvan is dat de woonfunctie moet uitdoven. “ANB maakt hiermee een bocht van 180 graden ten opzichte van vroeger uitgebracht advies”, aldus schepen Michiel Descheemaeker (N-VA) op de gemeenteraad. “Door het advies van ANB zou de woonfunctie moeten uitdoven waardoor woningen op termijn vervangen worden door bos. Er mag zelfs geen schop in de grond gestoken worden, want ook de grond wordt als waardevol beschouwd. We hebben er alles aangedaan om het op te lossen, maar daar wordt nu een streep door getrokken. We zitten op één lijn met de provincie, maar ook daar kan men het niet oplossen. Dit kan enkel nog op Vlaams niveau door een aanpassing van de typevoorschriften tot woongebied met bosrijk karakter of bosgebied met woonachtig karakter. We blijven druk uitoefenen, maar het kan nog jaren aanslepen voor er een oplossing uit de bus komt”.

Asverschuivingen

De Grote Roeselarestraat in Passendale wordt ook volledig vernieuwd. “Het gaat over 2,6 km en de kostprijs wordt geschat op 758.000 euro”, aldus burgemeester Dirk Sioen (Open VLD). “Met asverschuivingen willen we de snelheid doen minderen.” Raadslid Luc Blondeel (SP.A) vond het jammer dat er geen rekening gehouden is met de fietsers. “Nu je de straat toch volledig vernieuwt, kan je een gescheiden fietspad aanleggen.”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier