Schepen verlaat N-VA in Gistel na ‘aanhoudende en verregaande pesterijen’

Redactie KW

Hij neemt het niet langer dat de voorzitter en de lijsttrekker een polariserende vorm van politiek voeren die niet zijn stijl is.

“Na aanhoudende en verregaande pesterijen zie ik mij verplicht tot een drastische stap: ik verlaat de N-VA en zal als onafhankelijke zetelen in het schepencollege en in de gemeenteraad”. Aan het woord is een moe getergde en verbolgen schepen Erwin De Clercq.

Hij stelt dat Wim Aernoudt op uiterst bedenkelijke wijze aangeduid werd als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Een plaats, waarop hij als schepen en met een verleden van 25 jaar als loyale partijman, zowel in de Volksunie als in de N-VA, meende recht te hebben.

De Clercq stelt vast dat meerdere prominente en electoraal sterke N-VA’ers de afdeling al verlaten hebben vanwege de houding van de plaatselijke voorzitter en van de aangeduide lijsttrekker.

Hij neemt het niet langer dat beiden een polariserende vorm van politiek voeren die niet zijn stijl is. “Zij sturen telkens aan op een conflict. Ik streef steeds naar een consensus” aldus nog de schepen. “Hoezeer ik deze gang van zaken ook betreur, het is voor mij de enige optie om verder op een geloofwaardige manier aan politiek te blijven doen.”

Om een reactie gevraagd zeg Wim Aernoudt: “Ik ben echt ontgoocheld en begrijp zijn houding niet. Alles is echt correct verlopen.” Dat bevestigt ook de plaatselijke voorzitter: “Er werd gewerkt volgens de partijstatuten. Op een ledenvergadering heeft 90% van de aanwezige leden voor Wim gestemd.”

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier