Schepen Vanlerberghe wil niet meestappen in brede coalitie tegen CD&V

Redactie KW

In Poperinge wil schepen Jurgen Vanlerberghe van Samen niet meestappen in een brede coalitie tegen CD&V. Hij kreeg het aanbod van Open VLD om samen met N-VA en Groen het bestuur te vormen. Vanlerberghe wil geen Kortrijks scenario en is bereid om ondanks het zwaar verlies van zijn partij verder te besturen met CD&V.

In Poperinge is nog steeds niet duidelijk wie de stad de komende zes jaar zal besturen. Burgemeester Christof Dejaeger voert met elke partij aftastende gesprekken. CD&V is de grootste partij en telt 11 zetels. Dat zijn er twee te weinig voor een meerderheid. Maar niet enkel de burgemeester tast af. Nu blijkt dat Open VLD achter de schermen een brede coalitie wil vormen zonder CD&V.

Verantwoordelijkheid

Samen kreeg zondag een zware klap. De partij verloor maar liefst 4 van de 7 zetels. SP.a- parlementslid Jurgen Vanlerberghe neemt een groot deel van het verlies op zich. ” Ik heb veel dossiers gerealiseerd maar de mensen vinden mij onvriendelijk en arrogant. Als je bezig bent met dossiers en ze vergeet goeie dag te zeggen wordt dat afgestraft. Ik wil er over nadenken, een cursus volgen misschien, om dat zwak punt weg te werken. Als dat niet helpt, zal ik moeten nadenken over mijn toekomst in de Poperingse politiek”.

Geen Kortrijks scenario

In elk geval wijst hij een scenario zoals in Kortrijk om CD&V buiten spel te zetten af. De inhoudelijke verschillen zijn te groot. De huidige coalitie verder zetten kan wel. Of na deze onthullingen Open VLD of andere partijen nog een kans maken bij CD&V is maar de vraag. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

(K.V./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Schepen Vanlerberghe wil niet meestappen in brede coalitie tegen CD&V

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier