Schepen van Financiën Catherine Waelkens (N-VA) dient ontslag in net voor budgetvoorstelling

11/12/15 om 12:00 - Bijgewerkt om 11:43

Catherine Waelkens (N-VA) diende deze week haar ontslagbrief in als schepen van Kortrijk. Voor het stadsbestuur kan aflevering elfendertig van de soap-Waelkens op geen slechter moment vallen: maandag is er de budgetgemeenteraad en daarop moet zij als schepen van Financiën normaal het beleid verdedigen.

Dat Catherine Waelkens (63) zich in de Kortrijkse politieke wereld niet goed in haar vel voelt, is al langer bekend. Maar dit keer lijkt de emmer te zijn overgelopen. De spreekwoordelijke druppel te veel is dat ook 2015 met een negatief saldo wordt afgesloten. Terwijl net zij als schepen van Financiën de vinger op de knip wilde houden en bepaalde investeringen wilde tegenhouden. Maar ze wordt niet gehoord. Binnen het stadsbestuur wordt zij aanzien als iemand die niet gemaakt is voor politiek omdat ze zwart-wit denkt en een hekel heeft aan compromissen sluiten. Comp...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!