Schepen van Energie in Moorslede bijt van zich af: “U moet de waarheid vertellen”

Redactie KW

In de gemeenteraad van Moorslede reageerde Schepen van Energie als door een wesp gestoken na een vraag vanuit de oppositie.


Rita Leenknecht (Groep a) vroeg hem waarom naar aanleiding van de Nacht van de Duisternis de openbare verlichting enkele nachten niet werd gedoofd. “In heel wat steden en gemeenten werd naar aanleiding van het initiatief van de Bond Beter Leefmilieu actie ondernomen”, aldus Rita. “De openbare verlichting enkele nachten doven levert een besparing van 18.000 euro op. Bovendien is het ook nog een energiebesparende maatregel.”

Schepen van Energie Ward Gillis (PRO) vroeg hoe het oppositieraadslid aan dat cijfer kwam. “Ik las dat in de krant over de gemeente Staden”, aldus Rita Leenknecht. “Maar waarschijnlijk hebt u het over Antwerpen”, reageerde de schepen. “Ik heb het eens uitgerekend. Vorig jaar betaalden we voor de openbare verlichting 238.000 euro, het vervangen van lampen en armaturen inbegrepen. Reken dat maar eens om per maand. Zet in de toekomst cijfers op papier die kloppen. U moet de waarheid vertellen.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier