Schepen Niko Geldhof uit Oostende naar strafrechter verwezen

Redactie KW

Niko Geldhof (37), SP.A-schepen in Oostende, wordt verdacht van valsheid in geschrifte in verband met de aangifte van zijn uitgaven bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012.

De zaak tegen de SP.A-schepen kwam er nadat de N-VA een klacht had ingediend bij de onderzoeksrechter. Eerder was Geldhof door de raad voor verkiezingsbetwistingen al drie maanden geschorst omdat hij te veel geld spendeerde tijdens de campagne. De politicus zou voor zijn campagne echter giften ontvangen hebben van een gesubsidieerde vzw. Hij wordt ook verdacht van valsheid in geschrifte bij zijn aangifte van de verkiezingsuitgaven

“Benieuwd hoe SP.A zal reageren”

Björn Anseeuw, voorzitter van N-VA Oostende, reageert tevreden op de beslissing van de raadkamer. “Dit toont toch dat er volgens raadkamer en parket voldoende aanwijzingen van schuld zijn. De SP.A heeft hem nu al een jaar de hand boven het hoofd gehouden, ik ben benieuwd hoe ze hier nu op zullen reageren.”

Bij de behandeling van de zaak door de raadkamer had Niko Geldhof alle aantijgingen ontkend. De schepen houdt vol dat hij zich van geen kwaad bewust was.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier