Schepen Jan Verfaillie uit Veurne blij met “oplossing voor pijnpunten”

Schepen Jan Verfaillie © MF
Redactie KW

Begin dit jaar veroorzaakte een interview met voormalig burgemeester Jan Verfaillie (CD&V) een kleine politieke schokgolf in Veurne.

“Een aantal pijnpunten in het beleid”, zo omschreef Jan Verfaillie de openlijke commentaar in een interview in Het Wekelijks Nieuws Veurne/Diksmuide begin dit jaar. Twee gemeenteraden verder – zonder al te veel stennis hierover, laat de voormalige burgemeester opnieuw van zich horen. “Als gewezen burgemeester haalde ik begin dit jaar een aantal pijnpunten in het beleid aan. Deze pijnpunten werden collectief weerlegd door de meerderheid van Veurne Plus en CD&V. De pijnpunten waren geen pijnpunten voor de meerderheid en ik werd als schepen van Financiën terechtgewezen“, aldus Jan Verfaillie in een persmededeling.

Gevoel van onveiligheid

“Bij deze wil ik het geheugen even opfrissen. Een van de pijnpunten handelde over het parkeren van vrachtwagens in onze stad. Ik stelde dat alle wettelijke middelen ter beschikking waren om een einde te maken aan dit fenomeen. Dit fenomeen zorgde voor een toenemend gevoel van onveiligheid. Ook dat klopte volgens de meerderheid niet. Maar wat blijkt nu? Na mijn wake-upcall is er blijkbaar een oplossing. Het stadsbestuur en de politie bundelden de krachten om een beleid uit te stippelen om enerzijds de goedgekeurde verkeersreglementen te laten naleven en anderzijds alternatieven aan te bieden aan de vrachtwagenbestuurders. Mooi, zou ik zeggen. “Er was dus blijkbaar toch een probleem. Bij deze wil ik iedereen die een bijdrage leverde voor deze oplossing danken voor de geleverde inspanningen. We mogen echter niet op onze lauweren rusten en we moeten deze problematiek verder opvolgen in de toekomst”, klinkt het.

Dossier in stroomversnelling

Een ander pijnpunt was de afwezigheid van ANPR-camera’s in de politiezone. “Ook hier werd ik terechtgewezen. Wat blijkt nu: ook dit dossier zit in een stroomversnelling. Het politiecollege zit nu op dezelfde golflengte en er wordt werk gemaakt van een aanbesteding zodat de ANPR-camera’s de eerstkomende maanden geplaatst kunnen worden. Ook hier ben ik iedereen die op een of andere manier bijdroeg tot het hopelijk welslagen van dit dossier dankbaar”, stelt de schepen. “Zo zie je maar: pijnpunten die blijkbaar geen pijnpunten waren, krijgen nu een oplossing. Of waren het toch pijnpunten? Het is niet belangrijk hoe de kat muizen vangt, als er maar muizen gevangen worden. En… ze zijn gevangen”, aldus nog Jan Verfaillie.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier