Schepen Hannes Gyselbrecht uit Ruiselede kiest voor Respect

Redactie KW

Deze avond gaf Respect een kort persmoment in aanloop naar de verkiezingen van oktober. Nog geen namen van kandidaten en geen bekendmaking van lijsttrekkers of duwers of de plaats op de lijst.

Schepen Hannes Gyselbrecht (nu van RKD) zal op de lijst staan van Respect. Na 12 jaar schepen kiest hij voor iets anders.

“Meer dan eens moest ik ondergaan en ervaren dat mijn visie niet strookte met die van mijn fractie. Ik neem de uitdaging, de aansluiting bij Respect gretig aan. Daarbij ging ik niet over een nacht ijs: het is een wel overwogen drastische beslissing. We gaan heel wat raakvlakken tegemoet, met een lijst die staat voor Sterk, Modern en Progressief. Met een veelzijdige en veelbelovende mix voor jeugdbeleid, economie, veiligheid en cultuur, dat mijn bevoegdheid was.

Fractieleider Marnix Van Daele van Respect:” We koesteren analoge ideeën, Hannes past perfect bij ons. We zijn representatief en openhartig voor alle strekkingen. Het is een electorale versterking en een aanwinst met zijn politieke ervaring. Meer info over de lijst in totaliteit volgt later”, aldus Van Daele.

(RV – Foto RV)