Schepen boos na vraag over geboortebos in Oudenburg

24/06/16 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:58

De Oudenburgse gemeenteraad van donderdag 23 juni werd met acht punten op de officiële agenda op een drafje afgewerkt. Alleen de goedkeuring van de jaarrekening 2015 lokte bij de oppositie enkele vragen los.

Schepen boos na vraag over geboortebos in Oudenburg

© Getty Images/iStockphoto

Romina Vanhooren (Open VLD) had een extra agendapunt laten toevoegen aan de gemeenteraad. Ze stelde enkele maatregelen voor om het geboortebos aan de Zeeweg in Roksem op te waarderen en verwees hierbij naar haar tussenkomst tijdens de raadszitting van september 2015. "Ik stel voor om de tweejaarlijkse plantactie te houden, een beter onderhoud te voorzien, een bijkomende speelruimte te maken, signalisatie te voorzien, het geboortebos te vermelden in uitgaven van de stad en op de website en bijkomende acties te onderzoeken om de site verder te ontwikkelen."

Delen

Het stadsbestuur moet toch geen twee keer eigen voorstellen goedkeuren?

Het geboortebos valt onder de bevoegdheid van drie schepen: Ulrike Vanhessche (milieu), Peter Velle (jeugd) en Johan Tanghe (gezin). Het was een gepikeerde Ulrike Vanhessche die het raadslid van antwoord diende. "We zullen dit toegevoegde agendapunt principieel afkeuren en wel omdat we de punten die u opsomt al bij de opmaak van het meerjarenplan en in de gemeenteraad van september hebben goedgekeurd. Het stadsbestuur moet toch geen twee keer eigen voorstellen goedkeuren?", reageerde ulrike Vanhessche (SP.A) boos.

Schepen boos na vraag over geboortebos in Oudenburg

"Dat er niets gebeurt, wil ik ten stelligste ontkennen. Onze technische diensten werken volop aan de ontwikkeling van het geboortebos. Er wordt hierbij rekening gehouden met drie aspecten: het recreatieve, het educatieve en het ecologische. In het najaar van 2016 is een nieuwe plantactie voorzien. Het aanbrengen van een infobord, naamborden, een zitbankje, enkele speelelementen en een speelheuvel staan op de planning. Er is een maaibeheer in functie van het bloemenrijke grasland; de centrale wandelas wordt wel regelmatig onderhouden."

"Toch eigenaardig dat er telkens iets gebeurt, als het geboortebos op de agenda van de gemeenteraad komt. De wandelas is nog maar pas gemaaid", wou Romina Vanhooren nog kwijt.

(LIN)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!