Schepen Annick Lambrecht neemt ontslag als voorzitter raad van bestuur Brugge Plus

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Een duidelijk zwaar geëmotioneerde Lambrecht deed dit nadat oppositiepartij N-VA dit ontslag had geëist.

Op een woelige gemeenteraadszitting heeft schepen van Evenementen Annick Lambrecht (SP.A) ontslag genomen als voorzitter van de raad van bestuur van vzw Brugge Plus. Lambrecht, maar ook burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) waren in zwaar weer terechtgekomen nadat Filip Strobbe zijn ontslag als directeur van de evenementenorganisatie van de stad Brugge had bekendgemaakt. Strobbe voerde aan dat hij ‘de gang van zaken in de vzw niet meer kon verzoenen met mijn professionele en persoonlijke waarden en mijn zelfrespect’.

Die sfeer van wantrouwen werd onder meer gevoed door de aanstelling door Landuyt van enkele nieuwe medewerkers voor de Triënnale Brugge 2015, dat Brugge Plus coördineert, tegen een riante vergoeding én zonder vacatures en selectieprocedures. Landuyt zei dat hij hier lessen uit zal trekken en liet de meerderheidspartijen SP.A en CD&V aankondigen dat er een externe audit van Brugge Plus komt door een onafhankelijk bureau, los van politieke inmenging. Zo werd een andere eis van N-VA ingewilligd.

Landuyt redde zijn vel. Lambrecht, die Landuyt zelf naar voren schoof als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Brugge Plus, betaalt het politieke gelag.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier