Sanne Doms (SP.A) uit Brugge : “Een overheid mag zich niet kapot besparen”

Sanne Doms. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Toeval of niet, maar de nationale jongerenpartijen van de klassieke tripartite worden geleid door West-Vlaams talent : Sanne Doms (Jongsocialisten, Brugge), Tom Vandenkendelaere (Jong CD&V, Roeselare) en Bert Schelfhout (Open VLD, Deerlijk). Vrijdag gaan ze met elkaar in debat in Krant van West-Vlaanderen. Als opwarmertje stellen ze elk hun ultiem strijdpunt voor. Vandaag : Sanne Doms.

Sanne Doms (26) uit Brugge staat bij de komende verkiezingen op de vijfde plaats op de Europese lijst van SP.A. Als nationaal voorzitter van Jongsocialisten schuift ze de aanpak van de jeugdwerkloosheid naar voor.

“Ik sta op de Europese lijst, maar op elke lijst zou ik voor dit thema gaan”, vertelt ze. “Uit eigen ondervinding weet ik dat het voor een schoolverlater niet makkelijk is om zijn of haar eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten. Daarom gaan wij met SP.A voor een Europese jobgarantie. Die wil schoolverlaters een garantie bieden dat jongeren op korte termijn een job vinden, een betaalde stage kunnen lopen of een bijkomende opleiding kunnen volgen.”

“Hoe geef je je economie opnieuw kansen? Door een overheid te laten investeren in de economie en niet door zich kapot te besparen. Kijk naar België : wij hebben ons niet kapot bespaard, maar we komen wel beter uit de crisis dan de meeste andere Europese landen. De Europese Unie moet dus een andere kant uit. En om te gaan naar een sterker sociaal Europa moeten we gaan voor een Europees minimumloon. We hebben het al heel lang over de centen gehad, het wordt tijd dat we het eens over de mensen hebben.”

(ON)

Lees vrijdag ook het volledige debat in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier