Sander Loones ondervoorzitter N-VA

Redactie KW

De partijraad van N-VA heeft zaterdag Sander Loones en Lies Jans verkozen tot eerste en tweede ondervoorzitter.


Voorzitter Bart De Wever werd in november al herverkozen om een vierde termijn aan te vatten. Louis Ide is benoemd tot nationaal secretaris en neemt ontslag uit het Europees parlement.

De functie van ondervoorzitter werd totnogtoe vervuld door Ben Weyts, maar die werd minister in de nieuwe Vlaamse regering. Door een statutenwijziging wordt hij vervangen door twee personen. Sander Loones, die als opvolger van minister Johan Van Overtveldt in het Europees parlement zetelt, wordt eerste ondervoorzitter. De dertiger was als coördinator van de studiedienst nauw betrokken bij de regeringsonderhandelingen.

Loones wordt bijgestaan door tweede ondervoorzitter Lies Jans. Zij is Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid in Hasselt.

Louis Ide werd zaterdag verkozen tot algemeen secretaris van de partij en verlaat, zoals eerder aangekondigd, het Europees parlement. Ide liet weten meer te kunnen betekenen voor de partij op het nationale niveau en wordt in het parlement opgevolgd door Anneleen Van Bossuyt.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier