Sammy Roelant lijsttrekker voor Groen in Brugge

Redactie KW

Groen Brugge kiest voor een nieuwe, enthousiaste ploeg om de zichtbare plaatsen op de gemeenteraadslijst op te vullen. “We hebben heel bewust gekozen voor verjonging,” zegt lijsttrekker Sammy Roelant, “Brugge kan na achttien jaar een frisse wind gebruiken.”

De voormalige Sp.a-schepen Charlotte Storme krijgt de tweede plaats op de lijst. Op nummer drie staat politiek opbouwwerker Bruno Mostrey. Karin Robert en Valentijn Vyvey maken de top vijf compleet. Het voormalig gemeenteraadslid en advocate Marleen Ryelandt wordt lijstduwer.

Volgens Sammy Roelant heeft Brugge de uitdagingen voor de komende decennia niet in de ogen gekeken. “Ik denk dat een sterke Groene aanwezigheid de beste garantie is voor de Bruggeling op een toekomstgericht beleid dat eindelijk de noodzakelijke keuzes durft maken. Wij gaan voor betaalbare woningen, een moderne diverse mobiliteit, een ambitieus klimaatplan, een stad met een jonge geest die durft de toekomst met open vizier tegemoet te treden”, aldus de lijsttrekker.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier