SamenPlus in Ardooie gaat voor mix tussen jong en ervaren

De kandidaten van SamenPlus. Van links naar rechts zien we Jan D'Haene, Christine Vandewaetere, Christa Espeel, Veerle Dejaeghere, Kevin Herbots, Florien Ameye, Kimara Goethals, Elien Rosseel, Rudie Debusschere, Mario Olivier, Dries Devroe, Anja Dejonckheere, Jo Herman, Daniel Devoldere, Tineke Cappelle, Hilde Stevens en Steven Demeulenaere. Jente Olivier en Rik Willaert ontbreken op de foto. (Foto Stefaan Beel) © STEFAAN BEEL
Bert Vanden Berghe

Maandagavond stelde oppositiepartij SamenPlus hun kieslijst voor, waarbij lijsttrekker Kimara Goethals enkele nieuwe en bekende gezichten voorstelde.

Zoals eerder al bekend gaf Christine Vandewaetere haar eerste plek af aan Kimara Goethals. Zij gaat de partij, die vorige verkiezingen voor het eerst opkwam in Ardooie en vijf zetels bemachtigde. “We hopen dat we op zijn minst die vijf kunnen houden”, aldus Kimara. “Aangezien er straks twee zetels minder zijn in de raad, gaan we er in principe zo op vooruit. Al hoop ik stiekem ook op een zesde zetel.”

Net als de vorige keer kregen Steven Demeulenaere en Anja Dejonckheere de tweede en derde plaats. Rudi Debusschere krijgt de vierde plek en de vijfde stek gaat naar Hilde Stevens, gevolgd door Jan D’Haene. Florien Ameye is de jongste van het gezelschap: zij wordt begin september 18 jaar. Verder zien we qua ouwe getrouwen ook Christa Espeel (elfde plaats) en Jo Herman (dertiende plaats) terugkeren. Ook Jente Olivier keert terug, net als zijn vader Mario Olivier, die hem politiek met de paplepel ingaf. Ervaring vond de partij ook bij nieuwkomer Daniël Devoldere, voorzitter van OKRA Ardooie, lid van de SeniorenAdviesRaad en het algemeen bestuur van het woonzorgcentrum Sint-Vincentius. Rik Willaert is ook nieuw. De metaalbewerker is actief bij de Culturele Centrale. Verder zien we dierenverzorger Tineke Cappelle opduiken en graficus Dries Devroe.

Eén van de bekendste nieuwkomers is ongetwijfeld Elien Rosseel, die mee Jong KVLV opgericht heeft en heeft een actief sociaal leven in de gemeente. Ook Kevin Herbots is geen onbekend gezicht. De geboren Izegemnaar liep hier school en is getrouwd met schoonheidsspecialiste Jennifer Vandewynckele, dochter van Joris, trainer bij KVC Ardooie en sportfunctionaris aan de gemeente.

Het programma van SamenPlus wordt naar eigen zeggen dezer dagen afgewerkt en volgende week bekend gemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier