Samen Poperinge maakt nog zeven nieuwe namen bekend (waaronder een koppel)

Samen stelt eerste groep kandidaten nieuwe lijst voor: Bart Vanbrabant, Sylvia Dubois, Jork De Wit, Leila Nakkach, Katia Vandamme en Marianne Cappoen (Sophie Meaux ontbreekt op de foto) © MD
Redactie KW

Meerderheidspartij Samen stelde opnieuw enkele nieuwe kandidaten voor. Schepen Jurgen Vanlerberghe, verantwoordelijk voor de lijstsamenstelling, maakte eerder al bekend dat Bavo Vanden Broeck uit Reningelst, Nathalie Vandevoorde uit Roesbrugge en Bryan Vanderhaeghe en Marjan Chapelle uit Poperinge als voorzitterskwartet een gooi wagen naar een zitje in de gemeenteraad.

Nu worden nog zeven kandidaten voorgesteld, die voor het eerst aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen.

Jurgen Vanlerberghe: “De zoektocht naar nieuwe kandidaten is altijd wel wat spannend. Zeker als je zoals bij Samen beslist hebt om voluit voor vernieuwing te gaan. Ik had zestien nieuwe namen nodig, en die heb ik vlot gevonden.”

Jork Dewit (42)is zo iemand die zich volop wil smijten. Jork is de partner van Charlotte Vyvey (vorige keer op de N-VA, en tijdlang gemeenteraadslid, red.) met wie hij twee kinderen heeft. Jork stond al op jonge leeftijd achter de tap in Café San Diego en was gedurende vele jaren medebezieler van de succesvolle eindejaarsfuif City in the City. Als DJ M Le Blanc deed hij ontelbare fuiven in de brede Westhoek ontploffen. Na zijn eerste periode als horeca-uitbater was hij gedurende een tiental jaar actief als commercieel verantwoordelijke voor een grote Vlaamse brouwerij. Jork baat nu samen met Charlotte Eeterij De Zwaan uit in Westouter.”

“Een zo mogelijk nog gekender gezicht in Poperinge is Leila Nakkach (45). Leila is een onderneemster pur sang, die bovendien niet vies is van een portie maatschappelijk engagement. Zij is lid van de raad van bestuur van de cultuurraad, de raad voor lokale economie en de vzw Popshop waarin de Poperingse handelaars zich verenigen. Leila is nog tot eind dit jaar zelfstandig uitbaatster van de gekende zaak Textiel Dejaegher. Vanaf 1 januari 2019 begint ze aan een nieuwe uitdaging als waardin van het gekende stamcafé Brittania op het Poperingse Stationsplein. Leila is de partner van Wim Lammertyn en moeder van een zoon. Als fervent dierenliefhebster en ruiter vind je haar in haar schaarse vrije tijd in de manege. Tenzij het toneelseizoen is natuurlijk, want dan staat ze op de planken bij toneelvereniging Ic Dien. In de Poperingse politiek wil ze haar engagement graag verdelen over de verdere uitbouw van het handelsbeleid en de ondersteuning van het plaatselijke verenigingsleven.”

Sophie Meaux (38)is de derde nieuwkomer die als zelfstandige haar kost verdient. Sophie woont samen met haar partner politie-inspecteur Virginie Meulenaere en haar vier kinderen in de Zwijnlandstraat. Ze is alom gekend als zaakvoerder van de poetsfirma Fresh Cleaning. Het versleten cliché dat zelfstandigen zogezegd onafhankelijk moeten zijn en dus niet aan politiek mogen doen, is niet aan haar besteed. Ze geeft hiermee gevolg aan de recente oproep van zelfstandigenorganisatie Unizo, die ervoor pleitte dat net meer zelfstandigen zich zouden engageren in de lokale politiek. Sophie gelooft dat mensen die op eigen risico ondernemen, voor hun eigen loon zorgen, en welvaart en tewerkstelling creëren, versterkt moeten worden.”

Katia Vandamme (44) woont samen met haar partner en haar 18-jarige zoon in de Doornstraat. Ze is actief als secretaris en tekstvolger bij de Poperingse toneelvereniging Koninklijke Rederijkerskamer Langhoirs Victorinen. Naast haar fulltime job als bediende geeft ze rondleidingen in brouwerij Sint-Bernardus in Watou. Katia is een echte ‘Poperinkneege’ bij wie de liefde voor de hoppestad zo groot is dat de mond er figuurlijk van overloopt. Ze laat dan ook geen kans voorbijgaan om op sociale media de vele troeven van Poperinge en de regio in de verf te zetten.

Sylvia Dubois (42) is een verre buurvrouw van Katia. Ze is gehuwd met Ludovic Vandromme en mama van een zoon en drie schatten van dochters. Ze werkt als vloerhostess voor het dienstenchequebedrijf Hulp in Huis, waar ze zich als echte mensenliefhebber thuis voelt als een vis in het water. Het is ook best een bezige bij, want naast haar gezin en haar job vindt ze nog de tijd om in bijberoep aan de slag te gaan als consulente bij Tupperware.”

“Samen trekt naar de verkiezingen met de slogan ‘Beter als we het Samen doen’. Een slogan waar Bart Vanbrabant (50) en Marianne Cappoen (47) een heel eigen invulling aan geven. Toen dit Reningelstse koppel geen pasklaar antwoord klaar had op de vraag ‘Doe jij het of doe ik het’, besloten ze om maar alle twee op de lijst te staan. Niet zo verwonderlijk, als je weet dat ze tijdens de vele uren bij hondenschool ‘t Westland ook onafscheidelijk zijn. Bart is er clubvoorzitter en vrijwillig hondeninstructeur en Marjan houdt er, eveneens op vrijwillige basis, de kantine draaiende. Enkel als Bart wat stoom gaat afblazen op rockconcerten van het hardere soort blijft Marianne liever werken in haar tuin. Het koppel heeft een zoon (26). Bart werkt als ploegchef en kraanman bij de firma Valcke; Marianne werkt als keukenhulp in De Lovie. Beiden zijn ook actief bij Curieus Poperinge en Bart is ook nog bestuurslid bij SP.A Poperinge”, besluit schepen Jurgen Vanlerberghe.

(AHP-FT MD)