‘Samen’ levert in Poperinge schepen en OCMW-voorzitter

Redactie KW

De partij Samen, die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober vier van haar zeven zetels verloor, vormt verder een coalitie met de CD&V. Volgens burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) krijgt Samen, zoals nu het geval is, een schepenambt en deeltijds het voorzitterschap van het OCMW. “Mathematisch is dat heel juist berekend” aldus de burgemeester.

Schepen Jurgen Vanlerberghe (Samen): “Ik blijf dus schepen en partijgenoot Mark Paelinck zal gedurende de eerste vier jaar voorzitter van het OCMW blijven. Daarna wordt iemand van de CD&V voorzitter van het OCMW. Wij houden ons binnen de partij aan de afspraak, dat wie het meeste voorkeurstemmen behaalde, eerst optie mag nemen op een mandaat. Ikzelf behaalde 700 naamstemmen, Mark Paelinck 407. Onze derde verkozene, Danny Nolf haalde 306 stemmen en blijft dus gemeenteraadslid.”

Samen haalt dus iets minder binnen dan hen beloofd werd, indien ze hadden samengewerkt met de ‘monstercoalitie’ van Open VLD, Groen en N-VA tegen de CD&V. Maar die onderhandelingen sprongen al na een dag af, omdat Jurgen Vanlerberghe naar de pers stapte met het hele verhaal.

De CD&V, die één zetel verloor en van 12 naar 11 gaat, beslist tijdens de komende vergadering over de namen en mandaten van hun vier schepenen.

(AH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier