Rusthuisbewoners zullen ter plaatse kunnen stemmen in Zwevegem

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad maandagavond werd op voorstel van N-VA beslist stemlokalen in te richten in het woonzorgcentrum Sint-Amand in Zwevegem.

“In Zwevegem wonen alles samen een 350-tal mensen in een woonzorgcentrum”, zei Christiane Deprez, die het punt aankaartte. “Veel van die mensen zijn slecht te been en blijven dan ook liever zo dicht mogelijk bij ‘huis’. Veel senioren ontzien zich de verplaatsing naar een stembureau en kiezen er dan ook voor om een volmacht te geven, of om helemaal niet te gaan stemmen. Door stemlokalen in te richten in het woonzorgcentrum, brengen wij de verkiezingen naar de senioren en hoeven zij zich minder ver te verplaatsen.”

Besprekingen met Marialove

Christiane Deprez stelde voor met de verkiezingen van 25 mei een stembureau in te richten in het WZC Sint-Amand in Zwevegem en te onderhandelen met de directie van WZV Marialove in Heestert om hetzelfde te doen. Burgemeester Doutreluingne (Gembel) kon zich in het voorstel vinden. Er zal dus een kiesbureau komen in WZC Sint-Amand. Met de directie van Marialove zijn de besprekingen lopende.

Gerard Amelynck (Gembel) was het idee ook genegen, maar vroeg ook na te denken over mogelijkheden voor minder mobiele mensen die niet in het rusthuis verblijven. Ook CD&V was, bij monde van Eliane Spincemaille, die mening toegedaan. Zij onthielden zich dan ook bij de stemming.

(GVZ)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier