Ruim 171.000 euro aan parkeerboetes uitgeschreven in Izegem

© Metronieuws.nl
Redactie KW

Het stadsbestuur is tevreden over hoe het parkeerbedrijf OPC de zaken aanpakt in Izegem. Het voorbije jaar werd voor ruim 171.000 euro aan parkeerboetes geïnd.

Sinds februari 2015 staat OPC als externe partner in voor de exploitatie van de openbare parkeerstructuur, de controle op de blauwe zone en het uitreiken van de bewonerskaarten. “Tijdens het eerste jaar werden 11.530 retributiebonnen uitgeschreven, waarvan 9.346 (12,5 euro) in de betalende zone en 2.184 (25 euro) in de blauwe zone. Dit zorgt voor een bedrag van 171.425 euro”, aldus schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA). De Izegemse Grote Markt is met 1.132 bonnen en bijna tien procent de koploper.

De zes controlerondes per week leiden tot meer rotatie in het centrum en efficiënter gebruik van de beschikbare parkeerplaatsen. “We zijn dan ook positief over de samenwerking met het parkeerbedrijf.”

Leenstraat aanpakken

Tijdens de Commissie Openbare Werken en Mobiliteit raakte ook bekend dat de stad de situatie in de Leenstraat wil aanpakken. “Na heel wat klachten over hoge snelheid, schade aan woningen door zware trillingen en het onveiligheidsgevoel van de fietsers in de Leenstraat willen we werk maken van de plaatsing van drie sluizen en twee plateaus”, zegt schepen van Openbare Werken Kurt Grymonprez (SP.A).

“Zo wordt het verkeer om de 250 meter afgeremd. De plaatsen waar het fietspad in slechte staat is, worden hersteld met mogelijk een visuele afbakening tussen pad en rijweg. De werken starten in september en daarvoor is een budget van 280.000 euro voorzien.

(LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier