Rudi Cattrysse en Wilfried Vandaele gaan in De Haan voor nieuw politiek project

Rudi Cattrysse gaat voor een politiek project samen met Wilfried Vandaele. © (AV)
Redactie KW

Volgens Rudi Cattrysse was verder gaan met Bewust ’12 geen optie.

Pas in januari heeft Rudi Cattrysse, nu Bewust’12, beslist om samen met Wilfried Vandaele, N-VA/SAMEN, in zee te gaan. De sfeer zit goed tussen de twee politici, alhoewel ze mekaars tegenpolen zijn. “Dat maakt ons net sterker”, aldus Wilfried Vandaele. “

Volgens Rudi Cattrysse was verder gaan met Bewust ’12 geen optie. “Dit is voor mij een heel heel grote stap”, bekent Rudi Cattrysse. “Ja, ik ben ambitieus, maar ik wil vooral een ploeg die samenwerkt om iets te verwezenlijken dat kon niet bij Bewust’12.”

Hij wil zeker niet de indruk wekken dat hij in de meerderheid Bewust’12 tijdens de laatste maanden tot aan de verkiezingen, zal tegenwerken: “Absoluut niet, er dreigt zeker geen onbestuurbaarheid.” Wilfried Vandaele is bijzonder blij dat hij met Rudi een ploeg kan vormen: eigenlijk vullen wij elkaar uitstekend aan.” Kort door de bocht kan gesteld worden dat Wilfried de man is van de dossierkennis, Rudi van het volk.

Divers

“De bevolking ziet met lede ogen aan hoe onenigheid binnen het schepencollege verhindert dat er beleid wordt gevoerd “, zegt Vandaele. “Er moet iets veranderen, wij gaan voor een langetermijnvisie, een samenwerking tussen een divers en gemotiveerde groep, zeg maar verschillende kleuren en onafhankelijken, die de gemeente een boost moet geven en belangen verenigen.” Ze hebben een lange gezamenlijk politieke geschiedenis die teruggaat tot de periode toen vader Yvan Cattrysse aftrad als burgemeester. Wilfried Vandaele werd toen als oppositieraadslid schepen. Ze zaten ook samen lange tijd in het schepencollege. Wilfried zal de lijst trekken en is kandidaat-burgemeester, Rudi wordt lijstduwer. De lijst is nog niet gevormd, geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden. Een naam is er nog niet, daar wordt nog over nagedacht.

(AV)