Ruben Strobbe maakt intrede in schepencollege van Beernem

Redactie KW

Gemeenteraadslid Ruben Strobbe (CD&V) volgt begin volgend jaar partijgenoot Luc Goutry op als OCMW-voorzitter van Beernem. Die stapt na een carrière van bijna dertig jaar op het nationale en lokale niveau uit de politiek.

Dat maakte de Beernemse CD&V-afdeling woensdagmiddag bekend in een persbericht.

Ruben Strobbe (30) zetelt sinds begin 2013 in de gemeenteraad. Hij is het jongste CD&V-raadslid. Het was al langer afgesproken dat Luc Goutry (67) in januari 2017 een stap opzij zou zetten, alleen ging men ervan uit dat voormalig schepen Carine Janssens (CD&V) hem zou opvolgen. Janssens was schepen tussen 1995 en 2012 en zetelt na een teleurstellende uitslag bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 opnieuw in de gemeenteraad.

Janssens bedankte echter voor de eer, onder meer omdat de functie van OCMW-voorzitter niet te combineren valt met haar job. Ruben Strobbe is leerkracht geschiedenis en ICT van opleiding, maar tegenwoordig werkt hij op het kabinet van federaal vicepremier Kris Peeters (CD&V). Strobbe krijgt naast de functie van OCMW-voorzitter, die automatisch ook lid is van het schepencollege, ook de bevoegdheden Sociale Zaken, Tewerkstelling en Volksgezondheid op zijn bord. Hij haalde bij de lokale verkiezingen van 2012 nog 577 voorkeurstemmen.

Ruben Strobbe legde in 2013 de eed af als gemeenteraadslid in Beernem.
Ruben Strobbe legde in 2013 de eed af als gemeenteraadslid in Beernem.© Facebook/Ruben Strobbe

Relatief onervaren en bijna volledig mannelijk schepencollege

Opvallend is dat het Beernemse schepencollege relatief onervaren en bijna volledig mannelijk is. In 2017 zal het college naast Strobbe ook bestaan uit de CD&V-schepenen Claudio Saelens, schepen sinds 2015, en Jos Sypré, schepen sinds 2007. N-VA levert met Barbara Vandenbrande de enige vrouwelijke schepen. De drie N-VA-schepenen hadden voor de verkiezingen van 2012 nog nooit in de gemeenteraad gezeten. Enkel burgemeester Johan De Rycke (CD&V) – burgemeester sinds 2007 en voordien ook twaalf jaar schepen – kan buigen op decennia ervaring in de lokale politiek.

(HC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier