Ronny Aernoudt op twee bij Open VLD in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Ronny Aernoudt, gewezen OCMW-raadslid voor CD&V en in 2007 aan de wieg van de Lijst Dedecker, heeft de tweede plaats aanvaard op de lijst van Open VLD voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De man die na de LDD-kater gezworen had nooit meer aan politiek te doen, heeft zich laten overtuigen door de liberale vicepremier Vincent Van Quickenborne. Pas vorige week heeft hij ja gezegd. “Ik vind het jammer dat Jean-Marie Dedecker zich op een bepaald moment met foute mensen heeft omringd, waardoor het met de partij de verkeerde kant is uitgegaan”, vertelt hij over zijn passage bij LDD. “Het politieke landschap kon er anders uitgezien hebben. Nu was het voor mij duidelijk : gedaan met de actieve politiek !”

“Toen Elke Carette, straks lijsttrekker voor Open VLD in Torhout, een tijdje geleden kwam aandringen om op de liberale lijst te staan, heb ik herhaaldelijk geweigerd. Uiteindelijk kwam vicepremier Vincent Van Quickenborne diverse keren naar mijn huis om me te overtuigen om toch op de lijst te gaan staan. Eerst bleef ik neen zeggen, maar uiteindelijk kon hij me overhalen. Logischerwijze kreeg ik een verkiesbare plaats op de lijst : de tweede, na Elke Carette.”

(JS)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier