Rolstoelgebruiker Gracienne Faut bij CD&V Oostende

Redactie KW

Gracienne Faut (46) stelt zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen bij CD&V. Ze is rolstoelgebruiker en werkt bij Westkans, het West-Vlaams bureau voor Gelijke Kansen en Toegankelijkheid.

“Kinderen zijn voor mij prioriteit, in het bijzonder kinderen die het op een of andere manier moeilijker hebben dan andere, door handicap, moeilijke thuissituatie, andere afkomst… Kinderen zijn onze toekomst en hierin moeten we investeren”, vindt Gracienne, die getrouwd is met Paul Hoogstoel en de moeder van Stieven, Ellen en Kato.

Als rolstoelgebruiker wordt Gracienne dagelijks geconfronteerd met de begrippen als ‘mensen met een beperking’ en ‘toegankelijkheid’. “Mensen met een beperking, dat klinkt zo ‘beperkt’. Je zou haast denken dat dit enkel mensen betreft die hulp nodig hebben en zelf niets kunnen betekenen voor de maatschappij”, aldus Gracienne. “Wij hebben soms hulp nodig, maar nog meer hebben we kansen nodig om onze kwaliteiten zichtbaar te maken in plaats van onze beperking. We zijn voor de maatschappij een grote meerwaarde.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier