Roeselare gaat dan toch digitaal stemmen op 14 oktober

Redactie KW

Op zondag 14 oktober gaat Roeselare dan toch digitaal stemmen. Eerst leek er wat onduidelijkheid, maar het schepencollege hakte gisteren dan toch de knoop door. “We zijn vooruitstrevend in wat we doen en denken, dus ook wat digitaal stemmen betreft”, zegt burgemeester Luc Martens. Er komt alvast een grootscheepse informatiecampagne om de bevolking te sensibiliseren.

De centrumstreden kregen van de Vlaamse overheid de kans om digitaal te stemmen, maar moesten nog beslissen of ze op dit aanbod ingaan. Oostende en Kortrijk beslisten al om dat te doen, Gent haakte wel af.

Pro’s en contra’s afgewogen

Ook in Roeselare was het even onzeker of het stadsbestuur op het voorstel zou ingaan. Maandagmiddag hakte het schepencollege de knoop door : op zondag 14 oktober wordt ook in Roeselare digitaal gestemd.

“We hebben de pro’s en contra’s goed afgewogen”, zegt burgemeester Luc Martens. “We zijn een vooruitstrevend bestuur, ook op het digitale vlak. Nu de trein missen, zou een verkeerde beslissing zijn. We starten wel een grootscheepse campagne op om de bevolking voldoende te begeleiden.”

Stembureaus open tot 15 uur

De beslissing om mee te stappen zal de stad Roeselare ongeveer 50.000 euro extra kosten. Voordeel is wel dat er geen telbureaus meer zullen zijn, waardoor er minder voorzitters en bijzitters moeten worden opgeroepen. De stembureaus zullen ook tot 15 uur openblijven. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier