Roeselaarse Traxsite is een succes, maar er is nog heel wat werk

Jos Remaut

Op de Roeselaarse gemeenteraad had Francis Reynaert (Open VLD) vragen en opmerkingen over de nieuwe jeugdsite Trax aan het station. Die is volgens hem een heel aantal vlakken onveilig, en nu al aan het degenereren. Schepen Nathalie Muylle (CD&V) beloofde beterschap eens de volgende fase van het project kan worden uitgevoerd.

Francis Reynaert “Opvolging en onderhoud van de site Trax laten te wensen over. En het voorste deel staat volledig open, waarbij iedereen zomaar kan op- en binnenrijden via de verhoogde berm. De tientallen professionele podiumelementen, met toch snel een waarde van 500 euro per stuk, liggen er gewoon zichtbaar voor het opladen. De aan de inkom opgehangen affiches van sociale projecten hangen er volledig gescheurd bij. De graffiti- vervuiling is al een feit, en op het uiteinde van beide laadkaaien zijn nog steeds geen balustrades geplaatst, wat onverantwoord is in het licht van een mogelijke aanwezige mensenmassa op deze kaaien. De geplaatste Normandische afsluiting staat er rommelig bij en ligt achteraan plat en open voor iedereen. Kortom een slordige aanblik en uitstraling !”

“Voor de veiligheid van onze toekomstige jeugd en bezoekers, hadden wij graag eens het definitief veiligheidsverslag bekomen van de veiligheidscoördinator”, aldus nog Francis Reynaert. “Met daarbij ook de vraag of er daar echt geen hek of poorten moeten worden geplaatst om deze site toch enigszins af te sluiten. Mij lijkt het ook levensgevaarlijk dat men tijdens een activiteit zo dicht bij de onbewaakte treinsporen kan komen.”

“Er moet nog heel wat gebeuren”

Schepen Nathalie Muylle (CD&V) : “De site is nu nog in opbouw, we zijn nog maar in de eerste fase. Die heel succesvol is, er is heel veel verhuur. Het vervolg moet er nu snel komen, in het tweede deel van dit jaar : de voorgebouwen worden gesloopt en de polyvalente zaal komt in de plaats. Pas dan komt ook de groenaanleg. Er moet dus nog veel gebeuren. Begin juli zullen we pas de nieuwe vloer kunnen leggen. Wat de afsluiting van het terrein betreft : momenteel hebben we nog een erfdienstbaarheid naar de achterliggende betoncentrale toe, maar we zullen de site afsluiten, en er komen slagbomen. Er komt een afsluiting aan de kant van de spoorweg, en tussen Trax en de spoorweg wordt er nog een fietspad aangelegd.”

“En er wordt op korte termijn een bergruimte gecreëerd om de podiumelementen en het materiaal van DIPOD beter af te schermen. En wat de affiches betreft : die mogen daar niet hangen. We zullen inderdaad nog alerter moeten zijn wat het dagelijks beheer van de site betreft, daar hebt u een punt.”

Francis Reynaert vond niettemin dat er naar de sporen toe dan toch een voorlopige afsluiting moet komen. “Jongeren met wat alcohol op laten rondlopen langs de sporen, dat is totaal onverantwoord. Zo veel kost dat nu toch ook niet.”

Lees het volledige verslag in de rubriek ‘live’ op deze nieuwssite.

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 25 maart 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier