Roeselaars OCMW-raadslid Daniël Vanden Berghe stapt over van Open VLD naar N-VA

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Daniël Vanden Berghe (57), een van de boegbeelden van Open VLD, heeft zijn overstap bekend gemaakt naar N-VA. Hij krijgt er een betekenisvolle plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

“Dat ik breek met de Open VLD, heeft in de eerste plaats te maken met de onvrede die ik koester met de koers die de partij vaart op nationaal vlak, waarbij de voorzitter er eerst de stekker uittrekt en zich daarna in allerlei bochten wringt om er toch maar weer bij te zijn in de regering”, stelt Daniël, die echter wel toegeeft dat ook plaatselijk de ambiance momenteel ver te zoeken is in de partij en dat dit ook wel heeft meegespeeld.

Daniël Vanden Berghe is een geboren en getogen Roeselarenaar en een volbloed ondernemer. Na de verkiezingen van 2000 werd hij OCMW-raadslid, en na de verkiezingen van 2006 koos hij opnieuw voor het OCMW, ook al was hij verkozen als gemeenteraadslid. Sinds hij vorige week officieel zijn ontslag heeft gegeven bij Open VLD, zetelt hij als onafhankelijke in de OCMW-raad.

Vanden Berghe is vooral ook erg bekend in sportkringen : hij is al acht jaar voorzitter van volleybalclub Knack en was zeven jaar lang voorzitter van de stedelijke sportraad. Hij is ook oud-voorzitter van de turnclub Flink en Fris, die als een rode draad door zijn leven loopt. (JRE)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 16 maart 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier