Robin De Lille wordt lijsttrekker voor Groen Middelkerke

Robin De Lille wil volgend jaar een eerste groene zetel halen in Middelkerke. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Bij de verkiezingen van oktober 2018 zal Robin De Lille de lijst trekken voor Groen Middelkerke. Erica Blomme vult de tweede plaats in.

Robin De Lille wordt de lijsttrekker van Groen Middelkerke bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Op de tweede plaats prijkt ancien Erica Blomme. “De ledenvergadering van Groen Middelkerke heeft beslist om voluit de kaart van de verjonging te trekken. Met Robin en Erica hebben wij een sterk en dynamisch duo met een frisse kijk en de nodige dosis ervaring. Hiermee gaan wij voor een constructief en respectvol politiek klimaat in Middelkerke”, klinkt het.

“Politiek fatsoen is in Middelkerke soms ver te zoeken, zeker voor wie al eens een gemeenteraad bijwoont zoals ik. De mensen zijn dat meer dan beu en daar ligt volgens ons een opportuniteit”, zegt Robin De Lille. Hij is nog maar een paar jaar actief, maar kreeg unaniem het vertrouwen van het lokale bestuur van Groen Middelkerke.

Erica Blomme staat volgend jaar op de tweede plaats en vormt zo een tandem met de lijsttrekker. In 2012 was ze goed voor 287 stemmen, toen nog voor Progressief Kartel. “Iedereen praat wel over verjonging in de politiek, maar uiteindelijk blijft iedereen in dezelfde vijver vissen. Wij willen het verschil maken. Middelkerke had nog nooit eerder een rechtstreeks verkozen gemeenteraadslid voor Groen, dat is meteen onze ambitie volgend jaar. Twee zetels moet ook realistisch zijn, want deze gemeente heeft meer dan ooit nood aan verandering”, aldus nog Robin De Lille.

(MF)