Rita Tyvaert komt in Kortemark solo op met ‘Eerlijk & Bezorgd’

Redactie KW

Rita Tyvaert, gewezen OCMW-voorzitter en in een recent verleden uit haar partij Samen Sterk gezet, trekt op 14 oktober dan toch naar de kiezer. Niet met een volledige of halve lijst, maar met een éénvrouwspartij, Eerlijk & Bezorgd genaamd. Daardoor heeft de Kortemarkse kiezer straks keuze uit welgeteld zéven lijsten.

“Sommigen zeggen mij dat politiek niets voor mij is, omdat ik veel te eerlijk ben”, aldus Rita Tyvaert. “Anderen vonden dat ik net daarom wél politiek actief moest blijven. Vooral vanuit de seniorenhoek leefde die vraag enorm, het is vooral die derde leeftijd die mij over de streep heeft getrokken.”

Op centen vanuit een nationaal partijbureau hoeft Rita Tyvaert niet te rekenen. “Mijn campagne zal dan ook bescheiden blijven”, weet ze. “Mijn affiches zijn wel in de maak én ik ga een folder verspreiden. Nog niet zozeer met een lijst programmapunten, maar vooral met mijn verhaal van de voorbije jaren. De waarheid mag éindelijk eens gezegd worden. Ik heb als OCMW-voorzitter ook zitpenningen verdiend, die kan ik gebruiken om de kosten van die folder te dekken.”

Zes jaar geleden haalde Rita Tyvaert vanop de lijst van Samen Sterk 755 voorkeurstemmen, toen goed voor de derde beste score binnen de partij.

(FJA)

Uit De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier