Rita Lammertyn is nieuwe OCMW-voorzitter van Lendelede

Redactie KW

Zoals afgesproken na de verkiezingenn volgt Rita Lammertyn sinds 1 januari Claudine Rogiers op als OCMW-voorzitter.

Maandag laatst leidde Rita haar eerste raadszitting als OCMW-voorzitter. “Die is goed verlopen. Al was dat toch eventjes wennen omdat ik nu de raden moet leiden. Maar ik heb er een goed gevoel bij, ook al omdat wat in het OCMW besproken wordt, toch een beetje aansluit bij mijn job bij Familiezorg. We hebben als OCMW-raad wel een goed team, onder de leiding van stafmedewerker Carine Dewaele, waar we als raadsleden kunnen op terugvallen. En ik kan en mag uiteraard ook nog altijd beroep doen op de ervaring van Claudine Rogiers als dat nodig is.”

Het team van het Sociaal Thuis waar het OCMW gevestigd is, is voor een kleine gemeente vrij omvangrijk. Een 50-tal mensen zijn er half- of voltijds tewerkgesteld.

Rita is nog maar pas aan zet in het OCMW of het team kreeg meteen al een prijs van de provincie. “Maandelijks schenkt de provincie een boekenpakket van 250 euro aan de gemeente die het meeste aantal inschrijvingen deed voor de groepsaankoop groene energie. En Lendelede scoorde het best vorige maand.”

(IB – foto JC)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier