Rik Vergote van N-VA Meulebeke neemt afscheid van politiek

Rik Vergote. © Denis Delbaere
Redactie KW

Gemeenteraadslid en N-VA-fractieleider Rik Vergote zal zich bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 niet verkiesbaar stellen.

Rik Vergote haalde in 2012 meteen 759 voorkeursstemmen, maar beslist nu om geen tweede keer op te komen. “Ik engageer me al meer dan dertig jaar binnen het Meulebeekse verenigingsleven”, argumenteert Rik. “En dan wil ik steeds voor de volle honderd procent gaan. Sinds januari ben ik ook voorzitter van de raad van bestuur van de Scholengemeenschap Ferdinand Verbiest (die groepeert zeven scholen in Meulebeke, Pittem en Egem, red.). Die biedt onderwijs aan ruim 1.500 leerlingen en heeft 180 mensen in dienst. Dat is een taak die dagelijks wat tijd van me vraagt.”

Daarnaast is Rik al 23 jaar actief binnen de gemeentelijke feestcommissie, vader van twee studenten en heeft hij een meer dan voltijdse job binnen een geïntegreerde HR-dienstengroep. “Een mandaat duurt zes jaar en ik wil wat tijd vrij maken voor nieuwe uitdagingen. Vandaar deze beslissing. Deelnemen aan de verkiezingen en daarna mijn mandaat neerleggen zou niet eerlijk zijn tegenover de kiezer en stemt niet overeen met mijn streven naar een nieuwe en correcte politieke cultuur.”

“Ik heb veel geleerd als gemeenteraadslid en zou het iedereen aanraden. Ik ben er van overtuigd dat ik door mijn inzet toch een bijdrage heb geleverd aan een beter Meulebeke”, besluit Rik. (PVH)