Rik Bekaert stapt uit Groep a en wordt onafhankelijke

© JAN STRAGIER
Jos Remaut

Oud-schepen Rik Bekaert zal niet langer deel uitmaken van Groep a, de partij die hem zo na aan het hart lag en waar hij zelfs nog voorzitter is van geweest. Hij zal zich voortaan als onafhankelijke opstellen in de Moorsleedse gemeenteraad.

“Het was al langer duidelijk dat ze me liever kwijt dan rijk zijn”, zegt hij, “dus is het beter zo. Nu zal ik weer mezelf kunnen zijn. Ik voel me nog helemaal niet uitgeblust in de politiek.”

De breuk komt er na een periode van interne spanningen en een aantal incidenten. “Dat Groep a buiten mijn medeweten een persconferentie organiseerde over een dossier waar ik zou op tussenkomen, dat was voor mij een brug te ver. En het feit dat ik in de jongste editie van de Groep a Gazet niet eens meer vermeld word als mandataris, dat doet voor mij de deur dicht.”

“Ik trek mijn conclusies : het is duidelijk dat ik daar niet meer in het plaatje pas. Ze vinden mij te ouderwets in mijn politieke stijl en ik draag te duidelijk de stempel van de ‘oude garde’ : een verleden waar de nieuwe lichting van Groep a wil mee afrekenen.”

Rik heeft zijn ontslag nog niet meegedeeld aan de partij, hij wil dat ze het via de media vernemen. “Net zoals ik in de media heb moeten lezen dat er achter mijn rug een persconferentie was gehouden.”

Als onafhankelijke zal Rik nu zijn politiek verder kunnen bedrijven op zijn typische manier : rechttoe rechtaan, maar dicht bij en onder het volk. “Ik heb er meer dan ooit zin in, en wat het in 2018 wordt, dat zien we dan wel. Aan de ene kant zal ik er dan al 70 zijn en dus inderdaad al een beetje oud, maar aan de andere kant ben ik nog maar tien jaar bezig en voel ik me nog niet uitgeblust. Ik acht het niet bij voorbaat uitgesloten dat ik me toch nog eens in de strijd gooi. Voor een lijst die uitdrukkelijk de Dadizeelse belangen behartigt is er zeker een publiek…”

Lees het volledige interview in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier