Renaat Landuyt trekt Brugse SP.A-lijst

Redactie KW

Renaat Landuyt gooit zich voluit voor het burgemeesterschap in Brugge. Hij gaat volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen de SP.A-lijst trekken. Tweede en derde plaats op die lijst worden ingenomen door Annick Lambrecht en Frank Vandevoorde.

Renaat Landuyt laat er geen twijfel over: hij ambieert het burgemeesterschap in Brugge. “Na achttien jaar toekijken als gemeenteraadslid, wil ik echt deelnemen aan het beleid”, legt de lijsttrekker van de week uit in Brugsch Handelsblad. “Ik schroef mijn nationale ambities wat terug. Enkel als mij de post van justitieminister wordt aangeboden, zou ik beginnen twijfelen.”

Omwille van het ritssysteem wordt de tweede plaats op de Brugse SP.A-lijst ingenomen door schepen van Sport en Personeelszaken Annick Lambrecht. De derde plaats door de voormalige lijsttrekker OCMW-voorzitter Frank Vandevoorde. Die reageerde wat ontgoocheld. “Natuurlijk had ik het liever anders gezien. Maar ik leg er mij bij neer en heb geen enkel probleem met Renaat Landuyt als lijsttrekker”, zegt hij van de week in Brugsch Handelsblad.

(SVK, foto Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier