Renaat Landuyt lijsttrekker Sp.a in Brugge

Redactie KW

Renaat Landuyt wordt lijsttrekker voor Sp.a bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Dat is niet echt verrassend, maar Landuyt geeft voor het eerst openlijk toe dat hij burgemeester van Brugge wil worden. OCMW-voorzitter Frank Vandevoorde, die vorige keer lijsttrekker was, staat op de derde plaats.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het is nu ook officieel. Renaat Landuyt is de lijsttrekker voor Sp.a bij de verkiezingen volgend jaar. Hij ambieert de burgemeesterssjerp, en speelt zijn ervaring uit als troef.

“20 jaar nationale ervaring, ik zit 18 jaar in de gemeenteraad toe te kijken, nu zou ik echt graag eens meespelen met de ervaring die ik heb kunnen opbouwen. Als burgemeester? Als het even kan als burgemeester, maar ik zal het niet zeggen. Ik hoop dat de mensen dat ook vinden en dus de score zal dat bepalen”, zegt Renaat Landuyt.

Als hij in Brugge een rol van betekenis kan spelen, zet Landuyt zijn politieke carriere in Brussel op een laag pitje. Verschillende peilingen pleiten alvast in zijn voordeel.

“De omgekeerde peilingen zouden mij pijn gedaan hebben, deze peilingen geven mij steun. Alle peilingen geven mij dezelfde richting dus het is echt het moment om je verantwoordelijkheid te nemen. Maar het is ook mijn goesting. We staan voor een generatie van een wisseling, en ik hoop dat we generatiegenoten vinden om nog jarenlang een goed beleid te kunnen voeren.”

Huidig schepen van Sport Annick Lambrecht staat op de tweede plaats. Huidig OCMW-voorzitter Frank Vandevoorde, die vorige keer lijsttrekker was, krijgt de derde stek. Schepen Yves Roose, die zoals bekend wil stoppen als schepen, gaat de lijst duwen. Mobiliteit en Wonen worden de pijlers in de campagne.

Meer vanavond in het Focus-nieuws

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier