Renaat Landuyt: “Ik kreeg nog krijtje naar mijn kop van oud-gouverneur Vanneste”

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

“Olivier Vanneste was mijn professor economie aan de Kulak”, opent de Brugse burgemeester en stadsgenoot Renaat Landuyt. “Het was een heel gedreven man met een no-nonsense aanpak. Ik kreeg ooit zelfs nog een krijtje naar mijn kop geslingerd omdat ik even niet oplette.”

Renaat Landuyt kreeg nog een krijtje naar zijn hoofd geslingerd.
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

“Vanneste had ook de gave om de theorie opzij te zetten en in de praktijk zaken te duiden. Ook als het ging om bijvoorbeeld de haven van Zeebrugge”, aldus nog Landuyt. Vanneste was jarenlang lid van de Raad van Bestuur van de Brugse Zeehaven. “Mijn interesse in de haven is zeker gegroeid door hem”, aldus Landuyt.

Pol Van Den Driessche: “Een goeie crisismanager en een heer van stand”

Ook Bruggeling Pol Van Den Driessche kende Vanneste, die hij meerdere malen ontmoette als journalist, goed. “Hij was een verstandig man, die boven partijen stond en handelde. Hij hamerde met succes op de economische troeven van West-Vlaanderen en wist hoe hij dossiers in gunstige beslissingen kon doen omzetten. Een heer van stand die ook een goed crisismanager bleek te zijn”, verwijst Van Den Driessche naar de ramp met het schip Herald of Free Enterprise.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier