Referendum Open VLD : Kortrijk wil camerabewaking met nummerplaatherkenning

Redactie KW

De Open VLD in Kortrijk heeft de resultaten bekend gemaakt van hun referendum naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Kortrijkse liberalen hebben zo’n 10.000 gezinnen bezocht met een 10-puntenplan waar de burgers de prioriteiten mochten vastleggen. Ook voor elke deelgemeente zijn voorstellen afgetoetst. Ruim 2.000 gezinnen namen deel aan het referendum waarbij camerabewaking met nummerplaatherkenning als de belangrijkste prioriteit uit de bus kwam.

Ook kleinschalige concrete projecten krijgen de voorkeur. ” Het beleid moet eenvoudiger en realistischer. Mensen vragen meer aandacht voor goede trottoirs, groen onderhoud. Mensen vragen dat parkeren goedkoper zou blijven in Kortrijk. Mensen hebben liever een groen stadspark dan een nieuwe bibliotheek. Dat zijn interessante zaken die we kunnen meenemen in ons verkiezingsprogramma”, zegt Vincent Van Quickenborne.

Stadsbestuur

En dat zal wel moeten. Want uit het referendum blijkt dat slechts 44 procent tevreden is over het stadsbestuur waar Open VLD en CD&V deel van uitmaken. Ook schommelen de verwachtingen volgens de leeftijd. Twintigers willen een fuifzaal, Dertigers willen kinderopvang, Veertigers willen renovatiepremies en wie ouders is vindt vooral veiligheid prioritair.

(K.V.)

Referendum Open VLD : Kortrijk wil camerabewaking met nummerplaatherkenning

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier