Raadslid wil ‘Halfweghuiswandeling’ in Snellegem behouden

Redactie KW

De gemeente kiest ervoor om per deelgemeente maar één wandeling te onderhouden en wil de pijltjes van de Halfweghuiswandeling zelfs weghalen.

Gemeenteraadslid Jacques Monteyne (SP.A) wil de Halfweghuiswandeling behouden. “Jabbeke heeft veel meer moois te bieden aan wandelgenot dan de huidige vijf wandelingen. Er zijn meer dan twintig wandelingen in onze gemeente. Vooral het Halfweghuiswandelpad, dat indertijd ook signalisatieborden kreeg, is de moeite waard. De wandeling lijdt langs verschillende hoeven en bezienswaardigheden als het kasteel, overblijfselen uit W.O. I, met o.a. het Duits vliegveld. Behoud dus de bordjes in plaats van ze weg te nemen. Dat schepen Isabelle Louis, enkel aandacht heeft voor vijf wandelingen raakt mij diep!”

Pijltjes weg

“Ik vind vijf goed onderhouden wandelpaden meer dan genoeg”, stelt schepen Isabelle Louis. “Het zijn vijf mooie en diverse wandelingen én elke deelgemeente komt aan bod.”

“De Halfweghuiswandeling zal zeker en vast nog bewegwijzerd staan. Toch kan ik me niet voorstellen dat deze nog accuraat is, ze dateert van 1992”, licht Isabelle Louis toe. “Ik zal dan ook vragen om de bordjes weg te nemen.”

(PA – foto BP)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier