Raadslid verlaat misnoegd gemeenteraad Avelgem na woordenwisseling met burgemeester

Redactie KW

De discussie draaide om de verkoop van de oude spoorwegbedding.

De gemeente Avelgem gaat over tot de verkoop van de oude spoorwegbedding gelegen tussen de Pontstraat en de Schelde. De provincie West Vlaanderen zal deze kopen en volledig terug herinrichten, maar dan wel tot een fietssnelweg met een verharde ondergrond.

Tijdens het voorstellen van de verkoopakte, ontstond een woordenwisseling tussen raadslid Stijn De Craene (gemeentebelangen ) en burgemeester Lieven Vantieghem. Stijn De Craene vroeg om eventueel toch te opteren voor een zachte ondergrond en dit als voorwaarde bij te voegen bij de verkoopakte.

Burgemeester Lieven Vantieghem was formeel en onderbrak hem, om erop te wijzen dat alles al gepland was bij de provincie en de verharde ondergrond voor de bestemde fietssnelweg er dus toch zal komen. Stijn De Craene voelde zich de mond gesnoerd en werd gestopt om verdere uitleg te geven. Bij deze verliet hij dan ook onmiddellijk de raadszaal.

Voor de aanwezige bezoekers van Natuurpunt wist de burgemeester wel te vertellen dat de provincie nog een werkvergadering plant, waarbij twee personen van Natuurpunt zeker zullen uitgenodigd worden.

(GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier