Puigdemont vandaag weer in Tielt ? “Een kwakkel”, zegt meester Paul Bekaert

Foto LVA
Lieven Vancoillie

“Ik moet vaststellen dat de Spaanse pers leugens verspreidt.” Dat zegt Paul Bekaert, de raadsman van Carles Puigdemont op geruchten dat woensdagmiddag een persconferentie in Tielt zou worden gehouden.

Deze morgen, 11.30 uur. In de Hoogstraat in aan het kantoor van meester Paul Bekaert, die sinds maandagmiddag Carles Puigdemont (ex-regeringsleider van Catalonië) bijstaat : binnenlandse en buitenlandse media stromen toe, want het gerucht was verspreid dat er een persconferentie zou volgen. Bronnen zijn Spaanse media.

Spaanse pers niet betrouwbaar

“Een kwakkel”, reageert meester Paul Bekaert ook aan kw.be. “Ik stel vast dat de Paarse media leugens verspreiden, pure propaganda. Gisterenavond zat hij zogezegd op een vliegtuig naar Barcelona, op dat moment zat hij in Brussel te eten. Dat zijn grote leugens.”

“Deze morgen werd dan de kwakkel verspreid dat er deze middag in Tielt een persconferentie zou zijn. Geen haar op mijn hoofd zou eraan denken om op mijn kantoor een persconferentie te organiseren. Ik heb in het verleden al soortgelijke ervaringen gehad met de Spaanse pers, die het met de waarheid nooit heel nauw neemt.”

Twee ministers uit de Catalaanse regering zouden intussen wel zijn teruggekeerd. Wat riskeren zij ?

“Ik had contact met de Catalaanse advocaat, die de zaak van dichtbij volgt. Die is ervan overtuigd dat er aanhoudingen zullen volgen. Wat mijn cliënt betreft kan een internationaal aanhoudingsbevel worden uitgevaardigd, we wachten af. Dan wordt een procedure opgestart die dagen en weken kan duren. Ik weet niet wat de tijdslijn in deze zaak zal zijn.”

“Intussen is hij een vrij man en is hij hier op een volstrekt legale manier. Ik denk niet dat mijn cliënt naar Spanje zou terugkeren, maar dat heeft hij nog niet gezegd. Wat ik aan mijn cliënt aanraad, is beroepsgeheim. Ik zal daar niks over zeggen.”

Vandaag stond de wereldpers in Tielt. Dat moet u stilaan vermoeien.

“Ik heb wel mijn middelen om hen af te houden. Ik kan ook niet veel verklaren. Ik ben ook zijn politieke woordvoerder niet.” (LVA)

Foto LVA
Foto LVA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier