Provincieraadsvoorzitter Jean de Béthune (CD&V) : “Wij zijn aan zet”

© Anckaert
Redactie KW

“De CD&V haalt in de nieuwe provincieraad 21 zetels en is daarmee de grootste partij. Wij zijn dus aan zet om eennieuwe meerderheid te vormen en zullen die taak met de nodige verantwoordelijkheidszin opnemen”. Dat verklaarde huidig provincieraadsvoorzitter Jean de Béthune zondagavond in het kiescafé in provinciehuis Boeverbos.

de Béthune zit met een dubbel gevoel : enerzijds kreeg zijn CD&V een ferme pandoering (iets minder ferm dan in de andere provincies weliswaar), maar anderzijds deed de CD&V het in zijn eigen kiesdistrict Kortrijk met bijna 32 % niet zo slecht (ze is er de grootste partij), en ook zijn persoonlijke stemmenscore van bijna 10.700 voorkeurstemmen mag er wezen.

Wat betreft mogelijk te vormen coalities liet de Béthune het achterste van zijn tong niet zien. “We zullen de programma’s van de andere partijen aandachtig bestuderen en op basis daarvan de nodige contacten leggen, maar dit alles vanuit de overtuiging dat de West-Vlaming het provinciebestuur moet krijgen die hij verdient. Wij willen en zullen in de komende zes jaar bewijzen dat de provincie als intermediair bestuur echt wel nodig is !” (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier