Provincie weigert stedenbouwkundige vergunning voor jeugdinfrastructuur in Dadizele

© Ronny Neirinck
Jos Remaut

Vandaag heeft de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen een stedenbouwkundige vergunning geweigerd voor het bouwen van een nieuwe jeugdinfrastructuur voor de voetbalclub VK Dadizele aan de Oliekotstraat.

De aanvraag, die was ingediend door de Dadizeelse voetbalclub, behelst het verwijderen van de bestaande onvergunde containers, de gemeentelijke tribune en kantine en verhardingen; het opheffen van het gebruik van het perceel aan de overzijde van de Oliekotstraat; het oprichten van een nieuw speelveld van 100 bij 60 meter in natuurgras met bijhorende drainage; het bouwen van nieuwe infrastructuur waarin een tribune, diverse kleedkamers, leslokalen, een ontspanningsruimte en een polyvalente ruimte worden voorzien én de inrichting van een parking met 165 parkeerplaatsen.

Tijdens het openbaar onderzoek werden geen bezwaren geuit. Een aantal eigenaars van de aanpalende woningen stemden bovendien stilzwijgend in met de voorliggende aanvraag, gezien de nieuwe situatie de huidige parkeerproblematiek opvangt. Op dinsdag 8 augustus besliste het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Moorslede dan ook om de vergunning voorwaardelijk te verlenen.

Door het departement Omgeving werd tegen deze beslissing een administratief beroep ingesteld omwille van een vermeende tegenstrijdigheid met de gewestplanbestemming.

De deputatie weigerde nu dus in beroep de vergunning, maar laat de deur op een kier : ze is van oordeel dat de realisatie van een tijdelijke jeugdinfrastructuur op deze locatie aanvaard kan worden. Wel wil ze voorafgaand een overleg met alle betrokken partijen om na te gaan of er, al dan niet met een tijdelijke oplossing, een definitieve oplossing kan worden gevonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier