Proefopstelling om zone 30 aan Gemeenschapsschool te laten naleven

Redactie KW

De commissie openbare werken en mobiliteit in Izegem gaf donderdagavond haar fiat voor het voorstel van schepen Kurt Grymonprez van openbare werken (SP.A) om een proefopstelling te plaatsen in de Heilig-Hartstraat, om zo de zone 30 in de schoolomgeving daar te laten naleven.

Op woensdag 11 februari raakte op het kruispunt van de Heilig-Hartstraat en de Bellevuestraat een 16-jarige fietser zwaargewond toen hij door een wagen werd aangereden. In de nasleep van het ongeval gingen tal van stemmen op om een permanente en uitgebreide zone 30 in te voeren. Wat ook gebeurde in april jl. Maar in de praktijk blijken heel wat automobilisten de snelheidsbeperking in deze schoolomgeving te negeren.

Daarom wil het stadsbestuur nu ingrijpen in de inrichting van de weg, maar men zal eerst testen via een proefopstelling. Het zal gaan om wegneembare elementen die ter hoogte van de schooloversteekplaats het verkeer moeten vertragen, en tegen de Bellevuestraat aan een verhoogde vluchtheuvel in ovaalvorm, waarlangs de wagens komend uit de Krekelmotestraat uiterst rechts op de rijbaan worden geleid. Bij het oversteken van de Bellevuestraat zullen die een veiliger rijgedrag vertonen dan tot nu toe het geval is, en zich aan de zone dertig kunnen houden. Na een evaluatie volgend jaar kan de toestand dan eventueel definitief gemaakt worden. (LDB)

Meer commissienieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem, van vrijdag 13 november 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier