Politieke reclamespot op lokale radio Hit FM in Oostende

Redactie KW

Voor het eerst loopt op een lokale radio in Oostende een politieke reclamespot. Het zijn gemeenteraadslid Nico Geldhof en radio Hit FM die met de vreemde primeur gaan lopen. Strikt juridisch loopt het radiostation een risico met het uitzenden ervan. Er is immers een tegenspraak tussen federale kieswetgeving en het Vlaamse mediadecreet. Ondertussen is de precampagne dus niet alleen in advertentiebladen begonnen, maar nu dus ook op radio.

Als politici dit pioniersinitiatief volgen, hoort u in de komende weken meer van deze politieke spotjes op commerciële radio. In het buitenland is de politieke spot ingeburgerd, maar bij ons is er een probleem. Strikt genomen kan het niet omdat de federale kieswetgeving en Vlaamse decreetgeving elkaar tegenspreken.

Radiostation hit FM pakt sinds deze week de koe bij de hoorns en zendt ondanks de juridische discussie of het al dan niet wettelijk is, toch politieke spots uit. Gemeenteraadslid en friturist Nico Geldhof uit Oostende is fier met zijn eerste politieke spot en begaat geen overtreding op de kieswetgeving omdat het nog geen sperperiode is.

(S.K./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier