Politieke chaos in Staden: Demonie stapt uit N-VA en zetelt nu als onafhankelijke

Koen Demonie © Joke Couvreur
Redactie KW

Dat heeft hij bij het begin van de gemeenteraadszitting van donderdag aangekondigd. Daarmee lijkt de politieke impasse in Staden compleet.

“Na de verzoening van vorig jaar, die met de hulp van parlementsleden Brecht Vermeulen en Bert Maertens tot stand kwam, had ik vlug door dat er niks veranderd was”, aldus Koen Demonie. “Ik ben geen ezel die zich twee maal aan dezelfde steen stoot. Daarom : ‘The game is over’. Ik stap uit de partij en zetel voortaan als onafhankelijke.”

De coalitie van Open VLD, N-VA en SP.A had maar één een zetel op meerderheid en is die meerderheid nu ook effectief kwijt. Ook de toenaderingspogingen van de meerderheid naar CD&V toe, lijken op niks uit te draaien. Koen Demonie stemde immers mee met een door CD&V aan de agenda toegevoegd punt.

“Hoogstpersoonlijk klacht indienen”

CD&V stelde daarbij voor om in de Spanjestraat een stuk grond aan te kopen voor de bouw van een sporthal in Oostnieuwkerke, te bepalen wat de grootte van de hal wordt en een stappenplan op te maken rond de mogelijkheden van de aan te kopen grond. Dat resulteerde in een furieuze reactie van gemeenteraadvoorzitter Bart Bostoen (Open VLD). “Ik vind dit politiek en deontologisch niet kunnen. Er is geen goedgekeurd budget en geen goedgekeurd meerjarenplan en u gaat zich engageren voor een investering van 2 miljoen. Ik ga tegen de goedkeuring hoogstpersoonlijk klacht indienen bij de gouverneur.”

Koen Demonie en CD&V vonden elkaar overigens ook in het afkeuren van het ontwerp zonale verordening van de politiezone. De politieke chaos in Staden lijkt hiermee compleet. Een oplossing lijkt niet langer in zicht. Wie de situatie alsnog kan ontmijnen vooraleer er sprake is van effectieve onbestuurbaarheid, zal van zeer goeden huize moeten zijn…

(BCH)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 5 februari 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier