Pol Van Den Driessche trekt zich terug uit verkiezingsstrijd Brugge

Redactie KW

Pol Van den Driessche trekt zich terug als lijsttrekker voor de N-VA in Brugge, bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat laat hij in een persmededeling weten. Zelf is hij niet bereikbaar voor commentaar.

“Ik heb besloten de politieke strijd te staken.

De aanhoudende en georkestreerde aanvallen op mijn persoon zijn ondraaglijk geworden voor mijn gezin en voor mezelf.

Dit is onmenselijk, we gaan inderdaad door de hel. Dit moet stoppen.

Ik heb begrepen dat deze lynchpartij zal blijven doorgaan zolang ik kandidaat ben in Brugge en op die manier een ernstige bedreiging vorm voor een aantal machthebbers en machtsgroepen.

Als privépersoon zal ik ook mijn belangen beter kunnen vrijwaren tegen sommige valse verklaringen en foutieve handelingen die mij en mijn gezin schade berokkenden.

Tegelijk wil ik mij oprecht verontschuldigen tegenover vrouwen die mijn gedrag als grensoverschrijdend hebben ervaren.

Ik heb dit toen niet zo aangevoeld en als dit vrijpostig of kwetsend overkwam: dat was nooit mijn bedoeling.

Mijn reactie op enkele getuigenissen werden en worden mee bepaald door het feit dat ik word vergeleken met een man die van verkrachting en betrokkenheid bij prostitutienetwerken wordt verdacht.

Ik ben geen misdadiger.

Deze zaak grijpt mijn vrouw, mijn zoon en zijn lief, mijn familie, mijn vrienden en vele partijgenoten diep aan. Ook tegenover hen wil ik mijn excuses aanbieden.

Ik wens de N-VA in Brugge en in heel Vlaanderen een klinkende verkiezingsoverwinning toe. Het is inderdaad tijd voor verandering.

Ik beperk me tot deze verklaring en zal de komende tijd geen verdere commentaren geven. Ik verzoek de media mij en mijn naasten nu met rust te laten.

Dank u.

Pol Van Den Driessche,

Brugge, 22 april 2012.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier