Pol Van Den Driessche lijsttrekker bij N-VA in Brugge

Redactie KW

Pol Van Den Driessche wordt zo goed als zeker de lijsttrekker voor N-VA in Brugge, bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Dat heeft de redactie van Focus en WTV uit goede bron vernomen. Vandendriessche zou maandag op een persconferentie worden voorgesteld, al moet z’n toetreding tot de partij nog worden voorgelegd aan de achterban. Dat zou dit weekend gebeuren.

Pol Van Den Driessche keert dus nog maar eens terug naar de politiek, deze keer bij partij N-VA. Maandag wordt hij zo goed als zeker voorgesteld als de nieuwe lijsttrekker voor die partij, in Brugge. N-VA was al een eindje op zoek naar een nieuwe kopman, in plaats van huidig schepen van Toerisme, Jean-Marie Bogaert. De naam van Van Den Driessche circuleert al enkele weken, maar het gerucht werd altijd door de partij zelf ontkend.

Van Den Driessche is geen onbekende voor de Brugse politiek. Hij heeft een Volksunie-verleden, en was van 1983 tot 1988 VU-gemeenteraadslid in Brugge. Daarna ging hij in de journalistiek, om in 2007 terug te keren naar de politiek, voor CD&V. Een verhaal van korte duur, in 2010 greep hij, ondanks 25.000 voorkeurstemmen, naast een zetel in de senaat.

Exact één jaar geleden maakte Van Den Driessche bekend dat hij politiek analist zou worden bij VTM. Daar heeft hij vanmiddag z’n ontslag ingediend. Maandagmorgen geeft N-VA een persconferentie in Brugge, de nieuwe kopman wordt dit weekend voorgesteld aan de partij-afdeling.

(MD/JV)

Pol Van Den Driessche lijsttrekker bij N-VA in Brugge

Bekijk hier de reportage

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier