Poetsdienst moet afvloeien tegen 2017

Redactie KW

Woensdagavond 13 mei was er een korte personeelsvergadering voor de leden van de externe poetsdienst van het OCMW. Wat al een tijdje de ronde deed in de wandelgangen, werd tijdens dit infomoment dan ook bewaardheid: de externe poetsdienst van het OCMW wordt opgedoekt wegens te verlieslatend.

“We gaan dit geleidelijk aan laten gebeuren en niet drastisch te werk gaan”, aldus OCMW-voorzitter Christine Logghe (CD&V). We gaan voor elke werknemer apart een traject uitwerken en hen hierin begeleiden. Dit zal samen met de vakbonden gebeuren, want ook weddes en dienstanciënniteit spelen hierin een rol. We hebben ook al contact opgenomen met andere diensten die in Kortemark werken, zoals Familiehulp of dienstenchequebedrijven, terwijl we ook een deel van de personeelsleden aan het werk willen krijgen als poetsdienst in de gemeentelijke gebouwen. Eén ding is zeker: we laten niemand in de kou staan. Maar deze externe poetsdienst was nu eenmaal te verlieslatend.”

Afwezige OCMW-raadsleden

“Dit is een heel spijtige zaak”, reageert Annic Neyrinck uit Edewalle, die in de poetsdienst werkt. “Ik vind het alvast heel jammer dat ik op deze personeelsvergadering zo weinig mensen van het gemeentebestuur gezien heb. Zelfs van de OCMW-raad zelf was er maar één iemand aanwezig, terwijl hier vanavond zo’n belangrijke beslissing is gevallen.”

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier