Plopsaland te klein voor familiedag N-VA

De N-VA-kopstukken leefden zich zondag uit in Plopsaland De Panne. © BELGA
Redactie KW

N-VA had zondag in Plopsaland verzamelen geblazen voor de familiedag. Er kwamen een 13.000 partijleden en familie opdagen, wat voorzitter Bart De Wever deed besluiten: “Wij zijn de onbetwiste volkspartij van Vlaanderen”.

Volgens De Wever ging het om de grootste partijbijeenkomst uit de geschiedenis van N-VA. Met dik 13.000 partijleden en hun familie liep Plopsaland over. BDW excuseerde zich bij de partijleden die geweigerd moesten worden omdat de capaciteit van het park bereikt was. “Ik zie jonge en minder jonge mensen; kinderen, ouders en grootouders. Ik zie mannen en vrouwen, jongens en meisjes. Ik zie scholieren, studenten, werknemers, ondernemers, zelfstandigen en gepensioneerden. Ik zie slanke mensen, minder slanke en volslanke mensen. Ik zie Vlamingen met een lange stamboom bij outer en heerd en ik zie Vlamingen met roots in het buitenland. Kortom, ik zie de doorsnee van de N-VA hier vandaag samen, de doorsnee van Vlaanderen” zei De Wever.

Hij legde de nadruk op de verbondenheid, “gebonden door verwantschap, door vriendschap, door de zorg die we voor elkaar dragen, door de waarden die we met elkaar delen. Dat brengt ons samen in de N-VA, dat bepaalt wie wij zijn als gemeenschap, als Vlamingen. hier zijn wij thuis. Dit is ons lapje grond aan de Noordzee. Waar we voor elkaar verantwoordelijkheid opnemen en zorg dragen”.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier