Plooien tussen Wouter Beke en burgemeester van Kuurne blijkbaar gladgestreken

Redactie KW

Zondag trok Francis Benoit, burgemeester van Kuurne, niet naar de gezinsdag van CD&V in Plopsaland. Hij zich zorgen te maken over zijn partij. Vandaag schudde hij de hand met Wouter Beke, tot wie hij zich toen in een kritische post op Facebook had gericht.

“Vandaag hadden we een open gesprek, waarin open gesproken, maar ook veel geluisterd werd”, staat woensdagavond op zijn profielpagina op Facebook te lezen. “Naar elkaar en naar ieders visie. Dat was verhelderend. Want uiteindelijk bleek dat onze visie dezelfde is. Of het nu op nationaal of op lokaal niveau is, onze partij wil overal de rol opnemen om mensen bijeen te brengen, en samen vooruit te gaan.”

“Een partij die ook durft moedige beslissingen nemen”, gaat het bericht verder. “Langer werken is niet aangenaam, maar het is nodig om de sociale zekerheid betaalbaar te houden en een toekomst te geven. De begroting op orde zetten vraagt inspanningen, maar is de enige bescherming tegen een privatisering van de pensioenen en de ziekteverzekering.”

“Wederzijdse wisselwerking”

“Tegelijk voelen we beiden als burgemeester, in Kuurne en Leopoldsburg, dat mensen ook vragen hebben. Vanuit een gevoel van onrechtvaardigheid, waar onze partij al eerder op wees. En daar zullen we onze nek voor blijven uitsteken. Soms ook vragen door onvoldoende kennis en zicht op de zaken. Gisteren hield de partij een goede Algemene Vergadering. Er werd gesproken over een nog meer doorgedreven interne dialoog. In twee richtingen. Als we ons beleid nog intenser willen duiden, dan is de wederzijdse wisselwerking met onze lokale basis onontbeerlijk. Wij engageren ons beiden daartoe, en rekenen op de rest van de partij om hetzelfde te doen.”

Het bericht is ondertekend met ‘Francis & Wouter’.

Op het profiel van Wouter Beke op Twitter prijkt zelfs een foto van de twee, elkaar stevig de hand schuddend. Het ongenoegen van enkele dagen geleden is dus – blijkbaar – helemaal verdwenen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier