Plannen Sint-Amandsplein in Roeselare wijzigen niet

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De plannen van de stad Roeselare met het Sint-Amandsplein wijzigen niet. Ook de smaakmarkt is niet afgeblazen. Nochtans had Francis Reynaert andere signalen opgevangen.

Francis Reynaert (Open VLD) vroeg zich af hoe de plannen met het Sint-Amandsplein nu vorderen. “Ik heb horen waaien dat de plannen met het Sint-Amandsplein gewijzigd zijn en dat de boerenmarkt in de kerk er niet komt. Ik hoop toch dat er alsnog wat parking voorzien blijft”, aldus Francis.

Schepen Filiep Bouckenooghe: “Wat we op 21/11/2016 hier beslist hebben is de lijn die we blijven verder zetten met een groen De Coninckplein en een aangepast circulatieplan. Daarbij gingen we overleg plegen met Unizo, Centrumstraten, enz. Dat is nog altijd bezig. Zij kunnen nu hun visie verduidelijken en dan volgt er een beslissing.”

“De plannen met de boerenmarkt zijn niet gewijzigd. Momenteel lopen er wel onderhandelingen met vzw Lokaal. Daarbij horend een grondig marktonderzoek. We hopen het contract begin maart te kunnen voorleggen om dan in het voorjaar van start te kunnen gaan met deze boerenmarkt.”, aldus Marc Vanwalleghem nog.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier